BGNU

Wat is BGNU?

BGNU is de afkorting van “Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen”. Het is de organisatie waarin kwaliteitsgerichte uitvaartondernemers samenwerken aan een gezonde bedrijfstak. De vereniging vertegenwoordigt een overtuigende meerderheid van de branche door het aantal ondernemingen dat lid is en het deel van de uitvaartverzorgingsmarkt dat haar leden samen verzorgt.

Waarom moeten uitvaartorganisaties het Keurmerk Uitvaartzorg hebben om lid te kunnen zijn van BGNU?

Nabestaanden moeten kunnen rekenen op duidelijkheid, vinden wij. Zoals een transparante offerte en een duidelijk communicatieproces. En een heldere klachtenregeling die vlot verloopt en rechtvaardig is. Dat is voor onze ondernemers een uitgangspunt: minder hoort niet. En dat ligt besloten in het Keurmerk Uitvaartzorg. BGNU accepteert daarom alleen uitvaartondernemingen die in het bezit zijn van dat Keurmerk. Dat betekent dat een onafhankelijke auditeur door middel van blinde steekproeven heeft geconstateerd dat men zich aan eisen van het Keurmerk houdt.

Waarom is BGNU belangrijk voor de consument?

Als consument kun je bij BGNU terecht voor betrouwbare algemene informatie over uitvaartverzorging en alles wat daarbij komt kijken. We helpen je graag verder of verwijzen je naar de juiste informatiebron. Zo kun je ontdekken welke ondernemingen zich verbinden aan strenge kwaliteitseisen, waardoor een bewuste keuze voor een uitvaartonderneming gemaakt kan worden.

Waarom is BGNU belangrijk voor Goemans?

Goemans uitvaartzorg is als lid van BGNU onderdeel van het grootste netwerk van de Nederlandse uitvaartbranche. BGNU is een actieve vereniging met een keur aan activiteiten. Samen proberen de BGNU-leden bijvoorbeeld invloed uit te oefenen op wet- en regelgeving om bij te dragen aan een gezonde bedrijfsvoering. Maar ook het verhogen van het kwaliteitsniveau door middel van het borgen van een minimumkwaliteit en het ontwikkelen van onderwijs voor de sector staan hoog in het vaandel.

Waar kan ik alle normen teruglezen van het BGNU?

Alle informatie staat op de site van het Keurmerk Uitvaartzorg.