Tijdens de uitvaart

Tijdens de uitvaart kun je er volledig op vertrouwen dat het afscheid tot in detail verloopt zoals vooraf besproken. Deze wetenschap geeft rust zodat jij je kunt richten op de emoties van het afscheid.

Afscheidsceremonie

Afscheidsceremonie

De herdenkingsceremonie kan in verschillende locaties plaatsvinden zoals een kerk, crematorium, uitvaartcentrum, een sportkantine, thuis, etc. Indien je kiest voor een kerk bestaat er ook nog de mogelijkheid van een avondwake; een samenzijn in de kerk op de avond voor de uitvaart. Welke locatie je ook kiest, de uitvaart is absoluut het moment dat je definitief afscheid neemt. Misschien ken je de wensen van jouw overleden dierbare omtrent de uitvaart, anders is het aan jou en jouw naasten om er invulling aan te geven. Wij helpen je graag daarbij. We kennen de lokale mogelijkheden en kunnen je dankzij onze jarenlange ervaring ook diverse suggesties doen.

Muziek

Muziek bepaalt voor een groot deel de sfeer van de afscheidsceremonie. We weten echter uit ervaring dat het best lastig kan zijn om een keuze te maken uit de ontelbare muziekstukken. Bij een kinderuitvaart kunnen we je op weg helpen met onze speciaal samengestelde afspeellijst. Hopelijk vind je zo die speciale muziek die je hierbij passend vindt. Ook bij onze andere uitvaarten kunnen we je een voorstel doen van bijbehorende muziek. We nemen graag de tijd om samen met jou een goede muziekkeuze te maken. Ook livemuziek behoort tot de mogelijkheden. Wij kunnen daar mooie suggesties voor doen en ook de boeking voor je verzorgen.

Toespraken

Toespraken maken een afscheid persoonlijk. Meestal bieden eventuele sprekers al uit zichzelf aan om een persoonlijk woordje tot de overledene te richten. Je kunt natuurlijk ook zelf jouw overleden dierbare nog een laatste keer toespreken, bedanken of herdenken. Ook kun je de aanwezigen bedanken voor hun komst en medeleven. Onze uitvaartverzorger kan je helpen met het opstellen van de tekst. We kunnen je ook advies geven hoe je de tekst rustig en verstaanbaar kunt uitspreken. Als je liever niet in het openbaar spreekt, nemen we dat graag van je over. Bij een niet kerkelijk afscheid kunnen we desgewenst samen met jou de dienst samenstellen.

Foto- of filmreportage

We horen vaak dat de uitvaart in een roes voorbij is gegaan. Het is mooi als er dan een foto- of filmreportage is gemaakt, waar je later in alle rust de uitvaart nog eens kunt bekijken. Je kunt de reportage ook laten zien aan belangstellenden die door ziekte, afstand of leeftijd niet naar de uitvaart konden komen. Wij helpen je graag aan een vakbekwame en professionele fotograaf of cameraman die gegarandeerd mooie en sfeervolle opnames verzorgt, zonder storend aanwezig te zijn tijdens de uitvaart. Bij elk crematorium kan gekozen worden om van de dienst een DVD opname of USB opname te laten maken. Onze uitvaartverzorgers zullen deze mogelijkheid vooraf met je bespreken.

Condoleren

Condoleren

Voor de afscheidsceremonie is er meestal gelegenheid tot schriftelijk condoleren. Wij verzorgen de condoleanceregisters voor de ceremonie en zorgen ervoor dat je na de uitvaart de condoleances ontvangt. Veel nabestaanden kiezen ervoor om na de uitvaart nog samen te zijn met belangstellenden, waar vaak ook de mogelijkheid is om persoonlijk te condoleren.

Afsluitend samenzijn

Afsluitend samenzijn

Veel mensen vinden het prettig om na de uitvaart nog even na te praten met familie en vrienden. Dat kan prima tijdens een kopje koffie of een borrel met hapje in een voor jou bijzondere locatie. Wil je bijvoorbeeld samen zijn in het lievelingskroegje of juist in het gezellige restaurant in het bos, waar je altijd samen wat dronk na een lekkere wandeling? Je bent natuurlijk ook van harte welkom in de ontmoetingsruimtes van onze uitvaartcentra. Wij helpen je graag met het afsluitend samenzijn verzorgen en kunnen je indien gewenst ook adviseren bij de keuze van een geschikte locatie en kosten.

Vervoer en begeleiding

Vervoer en begeleiding

Goemans beschikt over een eigen wagenpark van rouwauto’s in de kleuren grijs en zwart. Tevens kunnen we zorgen voor bijpassende volgauto’s indien gewenst. Hierdoor ben je altijd verzekerd van betrouwbare en stijlvolle auto’s die op respectvolle wijze worden bestuurd door een van onze eigen medewerkers. Goemans beschikt tevens over een uitvaartfiets. Als je kiest voor een totaal andere vorm van vervoer zoals de uitvaartbus of een rouwkoets met paarden kunnen we je daar natuurlijk ook bij helpen. Het is mooi om samen met familie of vrienden jouw overleden dierbare te begeleiden bij het naar binnen en buiten gaan tijdens de afscheidsceremonie. Indien je dit echter liever niet zelf doet, verzorgen wij dat graag met deskundige dragers of onze betrokken dames of heren uitvaartassistenten.