Na de uitvaart

Ook na de uitvaart zijn er nog diverse zaken die je dient te regelen zoals mensen bedanken, een grafmonument kiezen of de bestemming van de as bepalen. Misschien heb je de behoefte om jouw gevoelens te delen met anderen die hetzelfde meemaken. Onze uitvaartverzorger helpt je graag met alle vragen die je nog hebt.

Herinneringsmogelijkheden

Neem contact op met onze adviseuse Diny Kroon. Zij bespreekt graag de mogelijkheden op afspraak. Bekijk de brochure voor een idee van de mogelijkheden

Diny van der Kroon
herinneringssieraad


  Advies asbestemming

  Advies asbestemming

  Een maand na de crematie mag je de as ophalen bij het crematorium. Als de wens van jouw dierbare bekend is, moet de as volgens die wens worden bewaard of verstrooid. Als er geen wensen bekend zijn, mag je zelf bepalen welke bestemming de as krijgt. Je kunt kiezen voor verstrooien of bewaren, of voor een combinatie van beide. Wilde jouw overleden dierbare graag naar de zee? Of hield hij of zij juist van het bos? Misschien wil je dat de as van jouw dierbare wordt begraven in het familiegraf of bijgezet in een columbarium. Steeds meer mensen kiezen er ook voor om de as thuis te bewaren in een mooie urn of een beetje as bij zich te dragen in een persoonlijk sieraad. Onze uitvaartverzorger kan je precies vertellen wat er wettelijk allemaal mogelijk is.

  Advies aanschaf grafmonument

  Advies aanschaf grafmonument

  Er is een groot verschil aan regels voor grafmonumenten op de verschillende begraafplaatsen. Bij de één zijn bijvoorbeeld monumentale grafmonumenten toegestaan terwijl bij de ander enkel een kleurkeuze van een monument is geoorloofd. Onze uitvaartverzorger informeert je graag over de mogelijkheden en tarieven per gemeente. Terwijl je nadenkt over de invulling van het grafmonument zorgen wij er met een tijdelijk naamplaatje voor dat jouw overleden dierbare nooit anoniem begraven ligt.

  Rouwen

  Rouwen

  Voor iedereen is de periode van rouw verschillend en iedereen doet het ook op zijn of haar eigen manier. Het is belangrijk dat je alle tijd neemt die je nodig hebt en dat jouw omgeving daar begrip voor heeft. Er zijn diverse mogelijkheden als je begeleiding zoekt, waarover we je graag meer vertellen. Ook organiseren wij regelmatig lezingen over rouw.

  Nazorg

  Nazorg

  De dagen na een overlijden leef je in een roes. Pas na de uitvaart kom je toe aan het verwerken van het verlies van jouw dierbare. Waarschijnlijk komen er dan nog een aantal vragen op je af. Daarom nemen we enkele weken na de uitvaart weer contact met je op om te kijken of we je nog ergens mee kunnen helpen. Vaak is er op dat moment bij de nabestaanden ook behoefte aan een evaluatie. Wij verzorgen in dat geval kosteloos een afspraak. In dat gesprek is naast evaluatie ook ruimte voor verlies- en rouwverwerking en eventuele andere onderwerpen, zoals de asbestemming, een grafmonument en administratieve afwikkelingen.

  Dankbetuigingen

  Dankbetuigingen

  Wil je de belangstellenden bedanken voor de hartelijke kaartjes, condoleanceberichten, bloemen en bezoekjes? Dat kan je doen via een advertentie in een dag- of weekblad maar je kunt ook kiezen voor een gedachteniskaartje of dankbetuiging met persoonlijke tekst of foto. Onze uitvaartverzorger en ontwerpstudio helpen je graag met een persoonlijke kaart.