Een overlijden aankondigen, hoe doe je dat?

Tegenwoordig is elk onderdeel van een uitvaart persoonlijk in te vullen. Zo ook de aankondiging van het overlijden van een dierbare. Werd er vroeger standaard gekozen voor rouwdrukwerk en een rouwadvertentie in een dag- of weekblad, tegenwoordig kiest men ook vaker voor social media in aanvulling op of in plaats van een rouwadvertentie. Wij bieden u tevens de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van het online-condoleanceregister op onze website.

Rouwdrukwerk

Bij de meeste uitvaarten zijn rouwbrieven of -kaarten nog altijd gebruikelijk. Deze bieden ruimte voor informatie rondom de uitvaart en voor een persoonlijke aanvulling zoals een foto of spreuk, die uw dierbare goed typeert. Onze uitvaartverzorger kan u hierbij helpen met voorbeelden van rouwbrieven en gedachteniskaartjes. Als u iets heel anders wilt, kan dat natuurlijk ook. Onze ontwerpstudio staat tot uw beschikking om samen met u het persoonlijke ontwerp te maken dat u wenst. Het rouwdrukwerk kunt u per post verzenden in speciale verzamelenveloppen, die wij voor u verzorgen. Tevens zullen wij als service de rouwpost voor u aanleveren bij Post NL.

Rouwadvertentie

Waarschijnlijk heeft de verminderde interesse voor het plaatsen van een rouwadvertentie ook te maken met het beeld van hoge kosten. Deze zijn afhankelijk van de krant waarin u zou willen adverteren. De grootte, het aantal kolommen en millimeters, bepalen verder de prijs. Onze uitvaartverzorger is op de hoogte van de tarieven van de dag- en weekbladen en u zult zien dat de kosten best meevallen dankzij onze prijsafspraken met regionale dag- en weekbladen. Uiteraard verzorgen wij ook een correcte opmaak.

Een rouwadvertentie kan interessant zijn als het onmogelijk is alle familie en bekenden persoonlijk in kennis te stellen. De rouwadvertentie dient als uitnodiging voor de uitvaart of als kennisgeving van een overlijden, bijvoorbeeld na de uitvaart. Als extra service verschijnen de rouwadvertenties vaak ook in de digitale versies van kranten. De kennisgevingen zijn dan ook nog te lezen op daaraan gelinkte websites.

Verdere informatie

Wilt u meer informatie over alle mogelijkheden of bespreken wat bij u past? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, wij adviseren je graag vrijblijvend en kosteloos bij jouw keuze.