Categorieën:
Over Goemans

Goemans uitvaartzorg is al jarenlang een begrip in de regio als de specialist in traditionele en bijzondere uitvaarten. Elke uitvaart, crematie of begrafenis is uniek en kenmerkt zich altijd door zorg, betrokkenheid en hoge kwaliteit. Onze professionele uitvaartverzorgers met jarenlange ervaring zijn er constant voor je, vanaf de melding tot na de uitvaart. Samen met jou bekijken we de mogelijkheden binnen het budget en we zorgen er gegarandeerd voor dat het een passend, persoonlijk afscheid wordt.

Wij streven ernaar dat het afscheid je later zal helpen met het rouwproces. Ben je elders verzekerd? Ook dat is geen probleem, het is altijd mogelijk om de uitvaart door Goemans te laten verzorgen.

Bel mij terug
Wij bellen je graag terug als je hier naam en telefoonnummer achterlaat.


  Wilbert Goemans

  Oprichter

  Wilbert Goemans

  Waarom heb je voor een carrière in de uitvaartbranche gekozen?
  Omdat het mijn ontzettende belangstelling bleek te hebben. Toen ik 17 of 18 was liep ik tegen een vacature aan toen ik oriënterend was voor een opleiding, en toen dacht ik ja dit is wel wat ik zou willen! Toen bleek ik te jong na mijn sollicitatie, achteraf begrip voor natuurlijk maar op dat moment zeer jammer. Aantal jaren opleiding in combinatie met werken in een andere branche verder moest ik opnieuw gaan nadenken. Toen was ik met mijn 25 jaar gelukkig niet meer te jong. Ik wist tevens ook dat het geen 9 tot 5 baan is, in die periode met vrienden uitgaan was niet meer want je moet veel beschikbaarheid hebben om aan je uren te komen. Maar toch was het voor mij volledig doorslaggevend. Vele jaren ervaring later ben ik voor mezelf begonnen, niet wetende dat het een bedrijf van deze omvang zou worden!

  Hoe ziet jouw dag eruit?
  Ik probeer zoveel mogelijk bij de uitvaarten aanwezig te zijn, daarnaast ben ik een stukje bezig vanuit mijn directeurs functie. Aanspreekpunt en gezicht van collega’s en bedrijf.

  Waar staat Goemans Uitvaartzorg voor?
  Kwaliteit in alle opzichten met een zeer persoonlijke benadering.

  Wat is het meest indrukwekkende moment geweest dat je hebt meegemaakt?
  De onverwachte uitvaart van een man die alleen zijn vrouw achterliet. Ze hadden geen kinderen of verdere familie waardoor de vrouw er alleen voor kwam te staan. In zulke situaties zullen wij altijd waar mogelijk helpen, maar gelukkig bleek tijdens de uitvaart dat de buurman bereid was om mevrouw op te vangen. Toen we mevrouw later nog eens zijn gaan bezoeken ging het goed met haar, door het contact met de buurman.

  Hoe ga je om met de verdrietige momenten die je meemaakt?
  Vooral tijdens een persoonlijk gesprek is daar absoluut aandacht voor en begrip. Daarna is het wel aan de rol van de uitvaartverzorger om niet al teveel met het verdriet te doen. Maar dat je ervoor zorgt dat het allemaal geregeld wordt. De zorg uit handen nemen zodat mensen hun eigen verdriet een plek kunnen geven. Ik lig vooral wakker van de vraag of het wel allemaal goed geregeld wordt, het is altijd toch een laatste afscheid en ik wil zoveel mogelijk kunnen betekenen voor de nabestaanden.

  Hoe verloopt de samenwerking tussen collega’s?
  Het is nu 13 jaar geleden dat ik begon als kleinschalig, met mensen die ik op kon roepen voor het verzorgen/administratie. En op een of andere manier omdat veel mensen mij kennen van het werk van voorgaande jaren ging het ineens veel sneller, mensen deden een beroep op mij en op ons en toen kwamen er steeds meer mensen bij. Het bedrijf bestaat uit 3 vestigingen. We hebben een goede groep collega’s, het is echt een mooi team op het moment. Het komt weleens voor dat collega’s het niet redden in de praktijk met de drukte of avonden/nachten werken maar er is nu wel een hele mooie groep overgebleven!

  Denk je weleens na over je eigen uitvaart?
  Eigenlijk best vaak ja. Omdat je er best vaak mee bezig bent, je realiseert je vooral vaak wat je echt niet zou willen en dat reflecteer je toch op jezelf. Mijn wens is een uitvaartstoet van 1 punt naar het graf en daar zit alles in. Geen dienst in centrum of kerk, alleen de stoet. In een hele mooie Rolls Royce oldtimer en een hele mooie kist. 8 professionele dragers van de studentenvereniging en wel muziek tijdens de uitvaartstoet. Staat allemaal ook op papier natuurlijk, en daarna mag het leven gevierd worden!

  Heb jij een idee bij de uitvaart van de toekomst?
  Het is al heel erg in gang gezet. Althans met name in Nederland los van een aantal gebieden waar de dienst nog streng in de kerk plaatsvindt. Vaak is het de afscheidsbijeenkomst die steeds informeler wordt. Het aantal crematies blijft stijgen tegenover begraven en de uitvaartgroepen worden steeds kleiner. Een uitvaart binnen een dorp komen nog veel mensen op af maar stads is het vaak alleen een aantal genodigden. En wie weet over een aantal jaren resomeren, wilt u cremeren met vuur of water wordt dan de vraag!

  Werken als uitvaartverzorger?

  Kijk of er een vacature openstaat.