Over Goemans

Goemans uitvaartzorg is al jarenlang een begrip in de regio als de specialist in traditionele en bijzondere uitvaarten. Elke uitvaart, crematie of begrafenis is uniek en kenmerkt zich altijd door zorg, betrokkenheid en hoge kwaliteit. Onze professionele uitvaartverzorgers met jarenlange ervaring zijn er constant voor je, vanaf de melding tot na de uitvaart. Samen met jou bekijken we de mogelijkheden binnen het budget en we zorgen er gegarandeerd voor dat het een passend, persoonlijk afscheid wordt.

Wij streven ernaar dat het afscheid je later zal helpen met het rouwproces. Ben je elders verzekerd? Ook dat is geen probleem, het is altijd mogelijk om de uitvaart door Goemans te laten verzorgen.

Bel mij terug
Wij bellen je graag terug als je hier naam en telefoonnummer achterlaat.


  Susanne Brands-Peersman

  Uitvaartverzorgster

  uitvaartverzorger Susanne Peersman

  Waarom heb je voor een carrière in de uitvaartbranche gekozen?
  Ik heb daar eigenlijk niet bewust voor gekozen. Ik zocht een bijbaan toen ik studeerde in Nijmegen. Zodoende kwam ik terecht bij crematorium Jonkerbos. Hier mocht ik in eerste instantie aan het werk als gastvrouw, maar na een jaar groeide ik door tot algemeen medewerker crematorium. Dat houdt in dat ik de diensten in de aula faciliteerde, maar ook de crematieoven bediende en families begeleidde bij hun keuze voor de asbestemming. Dankzij mijn werk in het crematorium kwam ik veel in aanraking met uitvaartverzorgers, zo ook met Wilbert Goemans. Op een dag belde hij mij met de vraag of ik bij Goemans uitvaartzorg wilde komen solliciteren op de functie van uitvaartverzorger. Ik heb dus heel veel geluk gehad dat Wilbert iets in mij zag.

  Hoe ziet jouw dag eruit?
  Dat is altijd een verrassing! Ik begin met een kopje koffie en dan zie ik wel wat er op mijn pad komt. Ik probeer de ochtenden zoveel mogelijk vrij te houden van afspraken, zodat ik paraat kan staan om bij een nieuwe overlijdensmelding een uitvaart te gaan regelen. In de middag ben ik dan vaak bezig met het uitwerken van het dossier, of met gesprekken met families. En die bezigheden plannen we natuurlijk allemaal in rondom de uitvaarten die gepland staan. Zo is elke dag weer anders. Dat vind ik mooi aan mijn vak, die afwisseling.

  Waar staat Goemans Uitvaartzorg voor?
  In mijn ogen staat Goemans voor persoonlijke dienstverlening. Echt samen met de nabestaanden een passend afscheid vormgeven. Ik geef bij families altijd aan: Doe gerust wat je zelf kunt en wilt doen en laat de rest maar aan mij over. Zo is er alle ruimte voor eigen inbreng en kan ik nabestaanden ondersteunen en ontlasten op de momenten dat zij dat nodig hebben. Ik vind het heel belangrijk om families het vertrouwen te geven dat ze op me kunnen rekenen maar dat ze wel alle vrijheid hebben om er hún afscheid van te maken. En die persoonlijke en betrokken aanpak past bij mij.

  Wat is het meest indrukwekkende moment geweest dat je hebt meegemaakt?
  Er zijn er meerdere. Mensen denken vaak: de uitvaart van een kind, dat zal wel heel moeilijk zijn, en dat is het ook! Maar het is ook indrukwekkend om een band op te bouwen met iemand die nog komt te overlijden. Steeds vaker willen mensen van tevoren hun eigen uitvaartwensen bespreken door middel van een voorbespreking en tijdens zo’n gesprek leer je ze een beetje kennen. Wanneer ik uiteindelijk hun uitvaart mag uitvoeren dan is dat heel bijzonder.

  Hoe ga je om met de verdrietige momenten die je meemaakt?
  Dat is een vraag die vaak gesteld wordt. Het verdriet van mensen grijpt me zeker aan, maar ik ben me er wel bewust van dat het niet mijn verdriet is. Ik zorg er wel voor dat ik andermans verdriet van me af kan zetten. Ik heb veel empathie en voel veel mee met mensen maar je moet het wel los kunnen laten. Wat mij het meest raakt is wanneer iemand iets heel liefs zegt over een ander, dan kan ik daar wel van volschieten. De positieve en lieve dingen doen mij het meest.

  Hoe verloopt de samenwerking tussen collega’s?
  Die verloopt heel fijn. In ons werk is het heel belangrijk dat je een team hebt waar je op terug kan vallen. Het is allemaal vertrouwelijke informatie dus het is heel fijn dat, als er iets aan de hand is, je dit kunt delen met de betrokken collega’s. En wij kunnen ook vreselijk met elkaar lachen. Wij delen in elkaars geluk en elkaars verdriet. Het is echt een team. Ik deel hier dingen met collega’s die ik met sommige van mijn vrienden niet eens deel. Wij kunnen echt op elkaar vertrouwen.

  Denk je weleens na over je eigen uitvaart?
  Ja, en het gekke is dat ik er nog steeds niet over uit ben wat ik wil. Ik twijfel nog tussen cremeren en natuurbegraven. Ik heb altijd gecremeerd willen worden maar een natuurbegraafplaats is zo verschrikkelijk mooi. Het belangrijkste aan mijn uitvaart vind ik dat mensen met een positief gevoel aan mij terug kunnen denken. Ik ben een blij mens dus dat hoort mijn afscheid te weerspiegelen.

  Heb jij een idee bij de uitvaart van de toekomst?
  Ik verwacht dat mensen steeds meer zelf willen doen. Daarbij denk ik bijvoorbeeld ook aan zaken als het spreken tijdens een afscheidsdienst, het verzorgen van een overledene of zelfs het vervoer naar een begraafplaats of crematorium in een eigen bus of tractor. Niet vanwege financiële redenen, maar vooral omdat ze daarmee een persoonlijk tintje aan het afscheid kunnen geven. Dat vraagt van ons ook weer een hele andere rol, meer flexibiliteit. Maar dat is ook allemaal mogelijk bij Goemans!