Categorieën:
Over Goemans

Goemans uitvaartzorg is al jarenlang een begrip in de regio als de specialist in traditionele en bijzondere uitvaarten. Elke uitvaart, crematie of begrafenis is uniek en kenmerkt zich altijd door zorg, betrokkenheid en hoge kwaliteit. Onze professionele uitvaartverzorgers met jarenlange ervaring zijn er constant voor je, vanaf de melding tot na de uitvaart. Samen met jou bekijken we de mogelijkheden binnen het budget en we zorgen er gegarandeerd voor dat het een passend, persoonlijk afscheid wordt.

Wij streven ernaar dat het afscheid je later zal helpen met het rouwproces. Ben je elders verzekerd? Ook dat is geen probleem, het is altijd mogelijk om de uitvaart door Goemans te laten verzorgen.

Bel mij terug
Wij bellen je graag terug als je hier naam en telefoonnummer achterlaat.


  Dion Lucassen

  Rouwauto Chauffeur

  Dion Lucassen

  Waarom heb je voor een carrière in de uitvaartbranche gekozen?

  Ik vind het heel erg fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen in droevige omstandigheden. Samen met een heleboel collega’s een uitvaart tot in de puntjes verzorgen geeft mij voldoening.

  Hoe ziet jouw dag eruit?
  Indien er een uitvaart is hebben we ‘s morgens eerst een briefing over de uitvaart. Wat de wensen van de nabestaanden zijn spreken we door en dan neemt iedereen zijn positie in. Meestal ben ik dan de chauffeur van de rouwauto. Ik kom als laatst op de locatie aan waar het afscheid plaatsvindt en daarnaast zorg ik voor het wagenpark.

  Waar staat Goemans Uitvaartzorg voor?
  Tien jaar geleden werkte ik al voor een ander bedrijf in de uitvaartzorg, dat is toen overgenomen door een grote verzekeraar waar ik niet veel mee had. Toen heb ik een tijdlang in de beveiliging gewerkt. Ik heb altijd in mijn achterhoofd gehouden dat als ik ooit een terugkeer zou kunnen maken, ik dat met beide handen aan zou nemen. Liever voor een particuliere uitvaartverzorger waar de eigenaar ook nog werkzaam is, geen productiewerk. En dat is bij Goemans zo, in de ruim 2 jaar dat ik hier werkzaam ben heb ik gemerkt dat de kernpunten zijn: 1. Dat het een heel betrouwbaar bedrijf is 2. Alle medewerkers heel betrokken zijn en 3. Dat het betaalbaar is. Dus 3 hele sterke punten die toch belangrijk zijn in de uitvaartzorg, waardoor ik de drive had om me voor de volle 100% in te zetten. Goemans past goed bij me.

  Wat is het meest indrukwekkende moment geweest dat je hebt meegemaakt?
  Iedere uitvaart heeft eigenlijk wel iets unieks. Er is altijd iets dat de uitvaart persoonlijk maakt en daar ben ik altijd weer van onder de indruk.

  Hoe ga je om met de verdrietige momenten die je meemaakt?
  Mocht dat voorkomen praat ik daar wel over met collega’s. Het is wel zo dat ik vanuit huis uit geen gemakkelijke prater ben, maar ik weet wel dat het goed is. Mocht het voorkomen dat ik denk van; nou dat was wel even heftig, dan ben ik nu wel zo daar op getraind dat ik tegen mijn collega’s kan zeggen dat ik het als bijzonder heb ervaren en dat het mij heeft geraakt.

  Hoe verloopt de samenwerking tussen collega’s?
  Heel goed. Ik heb niet met iedereen nauw contact of een samenwerking maar de mensen waar ik wel mee samenwerk gaat het hartstikke goed. Wij voelen elkaar goed aan.

  Krijg je weleens verzoeken die afwijken van het standaard?
  Als rouwauto chauffeur maak ik het weleens mee dat nabestaanden een bepaalde route willen rijden met de overledene. Nog één keer langs plaatsen waar ze graag naartoe gingen. Dat is ook goed voor de verwerking denk ik. Ik doe dit soort routes met plezier voor de nabestaanden.

  Denk je weleens na over je eigen uitvaart?
  Nee, eigenlijk niet. Ik heb veel respect voor de mensen die het tot in de puntjes geregeld hebben, maar zelf ben ik niet zo. Ik ben er van overtuigd dat mocht mij iets overkomen, mijn vrouw dit goed kan regelen.

  Heb jij een idee bij de uitvaart van de toekomst?
  Ja we neigen toch steeds meer naar iets teruggeven aan de natuur. Nabestaanden willen ook meer betrokken zijn bij het regelen van de uitvaart en daar krijgen ze bij Goemans ook alle ruimte voor. Dat is niet overal mogelijk helaas. De grote verzekeraars zijn meer van het productiewerk en dan kan je naar mijn inziens de nabestaanden en overledene niet de volle aandacht geven.