Een bloementuin voor ons mam

8 augustus 2024

“Hardwerkend, eenvoudig en bescheiden heeft ze een lang en mooi leven mogen leiden.” Dit waren de woorden die de familie graag op de rouwkaart wilden hebben van hun moeder, oma en overgroot oma, die alles wat er in haar vermogen lag gedaan heeft voor haar kinderen.

Een prachtige tuin met volop bloemen is het eerste wat me opvalt wanneer ik het erf op kom lopen. Aan de grote keukentafel in het ouderlijk huis, waar inmiddels een van de zonen met zijn gezin woont, heerst een warme sfeer. Mam heeft een lang en mooi leven gehad en naast het werken op het boerenbedrijf en het zorgen voor haar gezin, was er ook nog tijd om een prachtige tuin te onderhouden.

Mam heeft het grootste deel van haar leven in een kleine gemeenschap gewoond en dat willen ze ook tijdens het afscheid uitdragen. Het afscheid zal plaatsvinden in het Dorpshuis en zal druk bezocht worden. Op mijn vraag wat de kinderen willen met betrekking tot bloemen is het antwoord kort en bondig: “Dat doen we zelf.”

Op de dag van de uitvaart ligt er op haar uitvaartkist een bloemstuk, zo ontzettend mooi en met zoveel liefde gemaakt, ik kon er mijn ogen niet vanaf houden, evenals mijn collega’s. Ik maakte een compliment naar de dochter die het bloemstuk gemaakt had en haar antwoord was overduidelijk.

“Een bloementuin voor ons mam!”

Ireen van Eck
Uitvaartverzorger